Hacker -fglass

Annonse


Frykter FBI-overvåking

Hacker -fglassSystemet, som skal kunne overvåke aktivitet på Internett, er en avansert blanding av hardware og software. FBI hevder systemet bare skal brukes med velsignelse fra en domstol, men amerikanske nettbrukere frykter uautorisert overvåkning.

Systemet går under navnet Carnivore og skal kunne filtrere ut all Internett-kommunikasjon fra en person som er under etterforskning. Dette inkluderer epost, snakkeprogrammer som IRC og besøk av websider. Carnivore må installeres hos den enkelte nettleverandør.

Nettleverandørene påpeker at de overhodet ikke har noen mulighet til å sjekke om Carnivore faktisk utelukkende henter inn den informasjonen den skal undersøke, eller om den også samler opp trafikk fra personer som ikke er under etterforskning. Også amerikanske ytringsfrihetsaktivister er kritiske til FBIs metoder og mener dette er en uautorisert inntreden i menneskers privatliv.

– Det er umulig for nettleverandørene å vite hva FBI faktisk overvåker, sier Barry Steinhardt i den amerikanske ytrningsfrihetsorganisasjonen American Civil Liberties Union til Wall Street Journal.

Annonse
Flere nettleverandører sier de vil gå rettens vei for å stanse eventuelle beslutninger om å installere systemet på deres maskiner.

Origo

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse