Annonse


Deutsche Telekom vil til USA

Men det er flere enn det tyske selskapet som har interesse av VoiceStream, som er USAs tredje største GSM-operatør.
– Listen over selskap som sirkler rundt VoiceStream er som en »Hvem-er-hvem» av de største på markedet, hevder nettavisen Total Telecom.

Financial Times mener France Telecom, gjennom datterselskapet Orange, er interessert i VoiceStream. Det samme skal SBC/ Ameritech være.
Wall Street Journal mener japanske DoCoMo igjen kan komme på banen, etter et mislykket forsøk på å kjøpe seg inn i mai. Avisen spekulerer i om WorldCom er interessert, etter som det ser ut som en fusjon med Sprint ikke vil bli godtatt av myndighetene.

Total Telecom mener den angivelige interessen for VoiceStream kan være et røykteppe, og at selskapet som Telekoms toppsjef Ron Sommer egentlig er på jakt etter er Sprint. Andre påstander er at Sommer heller vil kjøpe en eller flere av selskapene VoiceStream, Qwest og Cable & Wireless. I følge tyske Handelsblatt har Deutsche Telekom 200 milliarder tyske mark i »krigskassen». Det tilsvarer om lag 836 milliarder norske kroner.

Voicestream Wireless ble splittet ut av Western Wireless Corp i 1999, og har vokst til å bli USAs tredje største GSM-operatør, med 2,3 millioner abonnenter. 56 prosent av selskapet er eid av ikke-amerikanske selskap. Hutchison Whampoa er største eier med 22,9 prosent. Finske Sonera melder at de ser sin andel på 7.9 prosent som en langsiktig plassering.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse