Virusvegg

Annonse


Nett-virus på hjemmesider

VirusveggNettsurfere må passe seg for et nytt virus som skjuler seg på websider, ifølge det Moskva-baserte IT-selskapet Kaspersky Lab i Moskva. De komer med en advarsel i forbindelse med virus som kan aktiveres når brukere går inn på ukjente websider.

Selskapet frykter at det webbaserte ormeviruset kan skape en ny epidemi på linje med kjærlighetsviruset, så fremt ikke brukerne forandrer sine nettvaner, melder Press Association.

Ormeviruset er funnet på en rekke personlige hjemmesider og er i ferd med å spre seg hurtig på nettet. En rekke brukere ble infisert etter at det ble reklamert for infiserte sider på en rekke snakke-kanaler.

Den såkalte “Jer Worm” blir overført til datamaskinen mens brukeren laster ned den infiserte html-siden. Når brukere besøker en webside tilknyttet en ukjent fil, så må de bekrefte med et “ja” eller “nei” om de ønsker å laste den ned.

Annonse
Mange ignorerer slike beskjeder ved å automatisk trykke “ja” for å unngå forstyrrelser mens de surfer. Det gjør det mulig for viruset å spre seg, hevder Kaspersky Lab.

(Origo)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse