Annonse


Funcom-spill for Xbox

Utviklingsavdelingen i Dublin skal nå konsentrere sine ressurser om å utvikle spill på Xbox i stedet for Playstation 2.

Funcom hevder at Microsoft allerede har »annonsert teknologi og ytelser for Xbox som ligger langt foran konkurrentenes produkter»

Ser stort marked

Det norske spillselskapet regner med at Microsofts markedskraft vil få et enormt marked til å åpne seg.

– Vi har evaluert Playstation 2 og Xbox i lengre tid, både med hensyn til teknologi og markedsmuligheter. Nå har vi tatt en strategisk avgjørelse om å satse på Microsofts nye spillkonsoll Xbox. Teknologien er svært fremtidsrettet, og vi regner med at kombinasjonen avansert teknologi og Microsofts markedsstørrelse vil åpne et meget stort marked for våre spill i årene fremover, sier adm. direktør Andre`Backen i Funcom.

Annonse
Funcom har utviklet spill for forskjellige plattformer i over 7 år. I den siste tiden har de utviklet spill både for Sony Playstation, for PC og Internett. Utviklingen for Playstation har foregått i Dublin, mens utviklingen for PC og Internett er lokalisert til Oslo.

Raskere utvikling?

Funcom mener at den nye Xbox-teknologien gjør det mulig å redusere utviklingstiden for nye spill med flere måneder.

– Det vil bringe våre spill raskere til markedet og redusere utviklingskostnader med anslåtte 20 prosent, hevder Bakken i pressemeldingen.

Meritter

Funcom har fått internasjonal anerkjennelse for sitt siste eventyrspill, “The Longest Journey”, som har en kvinne som heltinne. Spillet har nærmest kultstatus i visse spillmiljøer i USA. Nå forbereder Funcom betatesting av “Anarchy Online”, et Internettspill hvor tusenvis av spillere kan delta parallelt.

De siste spillene for Playstation utviklet i Dublin er racingspillene “Speed Freaks/ Speed Punks” (Sony) og “Championship Motocross” (THQ).

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse