Annonse


Dun & Bradstreet ut mot Dagsavisen

Dun & Bradstreet tilbakeviser Dagsavisens konklusjoner om Telenorskredittverdighet i mandagens utgave. Avisen oppgir en kredittgrense som erén promille av det virkelige tallet, heter det i en melding fra selskapet.

Godt sitert

Også ITavisen refererte til Dagsavisen:
Dun & Bradstreet gir Telenor lav kredittverdighet.
Dagsavisen har sett på hvordan de forskjellige selskapene i Telenor-konsernet vurderes, og har blant annet tolket det slik at selve Telenorkonsernet får en kredittverdi på skarve 51.000. Telenor Bedrift kan til gjengjeld få låne 187.000 kroner.

En tusendedel

– Dagsavisen har gjort en desimalfeil. Journalisten har ikke fått med seg attallene er oppgitt i hele tusen. Samtidig er Telenor nå et holdingselskap.Derfor bør fokus i slike analyser heller være på datterselskapene, sierØstgaard.
Han understreker at tallene som Dagsavisen bringer er anbefalt grense for 30 dagers varekreditt.

– Dagsavisen har heller ikke lagt de nyeste regnskapene til grunn for sinartikkel, heter det videre i meldingen.
Om regnskapene for 1999 brukes har Telenor Bedrift en varekreditt på 221 millioner, ikke som påstått 187 000 kroner. For Telenor Privat korrigerer Dun & Bradstreet tallet fra 168.000 til 185 millioner.

Dun & Bradstreet dementerer ikke at fjorten av selskapene i Telenor har samlet 271 inkassosaker gående mot seg.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse