gameboy

Annonse


Gameboy på lomme-PC

gameboy

– Alle sa det var umulig, så jeg besluttet å forsøke, sier Gambit Studios sjef, Michael Ethetton, til svenske Computerworld.

Emulatoren kan lastes ned i en begrenset gratisversjon og koster 17 dollar i fullversjon. Ettersom ressursene på en Palm er noe begrenset kan man også få kjøpt en akselerator for å få fart på spillene.

Det finnes over 400 spill til Gameboy som Nintendo har lykkes å selge i 100 millioner eksemplarer. Selskapet frykter at emulatorer skal åpne for massiv piratvirksomhet. Gambit Studios og andre emulator-produsenter hevder på sin side at brukerne har rett til å fremstille backup-kopier av sine spill og bruke dem i hvilken enhet som helst.

Annonse


Ethetton henviser til en høyesterettsdom i USA fra 1984 der Universal mislyktes i et forsøk på å forby folk å spille inn filmer på video.

– Hollywood så det som en trussel den gang. I dag tjener de store penger på videoutleie.

(Origo)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse