Annonse


Nokia kobler til kjøleskapet

Mobiltelefonprodusenten Nokia og den amerikanske hvitevareprodusenten Whirlpool inngikk sist uke en avtale om å utvikle teknologi for å koble husholdningsapparatene til nettet, melder nyhetstjenesten Bloomberg.

Amerikanske Whirlpool selger også sine produkter i Norge, og er eneleverandør av hvitevarer til IKEA.

Electrolux og Ericsson

Svenske Electrolux, verdens største hvitevareprodusent, har lenge samarbeidet med Ericsson om utvikling av nettverksfunksjonalitet for kjøleskap og andre apparater.

General Electric og MicrosoftI januar avtalte General Electric, USAs største hvitevareprodusent, Maytag, en annen amerikansk utstyrsprodusent, og Microsoft om å utvikle nettverksstandarder for husholdningsapparater.

Annonse
GE har også en avtale med Sun Microsystems, og regner med å levere de første nettverksapparatene fjerde kvartal i år.

Varsler om problemer

Med nettverkstilkobling kan du bli varslet per telefon eller e-post, hvis kjøleskapsdøra står åpen, hvis oppvaskmaskinen lekker, hvis temperaturen i fryseren stiger, hvis oljefyren slukner, – og ved brann og innbrudd.

Nettverkstilkobling kan også hjelpe reparatører til å fjerndiagnostisere feil på apparatene.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse