Oracles NC

Annonse


NC-auksjon hos Amazon

Oracles NCSom en del av PR-jippoet rundt lanseringen av de første NC-ene fra New Internet Computer (NIC), vil de aller første maskinene bli solgt som samleobjekter. Ordinært salg av de nye NC-ene begynner først senere i juli, forteller nyhetstjenesten Reuters.

Det er Larry Ellison, den hardtslående Oracle-sjefen, som står bak de nye nettverksmaskinene.

Skole-NIC

De første NIC-ene er allerede utplassert i noen skoler. De er donert av bedrifter gjennom et program som Oracle har tatt initiativ til.

Skole-NIC-ene (www.thinknic.com) er utstyrt med 266 MHz Pentium-prosessor, 64 MB minne, 4 MB flashminne, CD-ROM, modem og nettverkskort. Prisen er 1700 kr, eller 3200 kr med skjerm, pluss amerikansk moms.

Annonse
Beskjedent NC-salg

Larry Ellison har lenge argumentert for nettverksbasert databehandling, og etablerte selskapet The Initial Network Computing, som lanserte verdens første NC i 1995.

Etter et beskjedent salg, begynte The INC å utvikle programvare og lage PCTV-bokser. Senere skiftet de navn til Liberate Technologies.

Heller ikke NC-ene fra Sun Microsystems har hatt noe skikkelig gjennombrudd.I januar etablerte Ellison selskapet New Internet Computer (NIC) for å utvikle den nye NC-en

De nye NetPC-ene

Siden årsskiftet har også PC-produsentene satset på slanke, fargerike NetPC-er med navn som Compaq iPaq, IBM NetVista, HP e-Vectra og Dell WebPC. De er rimelige, men har begrensede utbyggingsmuligheter, og mangler parallell- og serieporter, diskettstasjon og annet arvegods. Amerikanerne kaller dem legacy-free PC’s.

Disse »arveløse» nettverks-PC-ene er forberedt på en fremtid der alt kommer gjennom en plugg i veggen, men har harddisk slik at de også kan fungere som vanlige PC-er.

Dell gir opp WebPC

Dell Computers WebPC ble lansert i november i fjor, – en blå nettverks-PC med form som en kaffetrakter. WebPC har øyensynlig solgt dårlig. I juni bestemte Dell seg for å nedlegge produksjonen, forteller nyhetstjenesten Cnet News, som frykter at dette også indikerer dårlig salg for de konkurrerende produktene fra Compaq, HP og IBM.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse