Telia ko

Annonse


Telia skviser Tele Danmark

Telia koDet er den danske avisen Politiken som melder at ledelsen i Tele Danmark nå er villige til å trekke seg ut av norske NetCom. Tele Danmark har – i samarbeid med sin største eier SBC/ Ameritech – gitt bud på hele NetCom.

Overrumplet

Dette var et bud som norske eiere syntes var alt for lavt. Det førte også til at Telia så en gylden mulighet for å komme tilbake på det norske markedet. Nå hevder Politiken at ledelsen i Tele Danmark har liten lyst til å binde opp milliardbeløp, som passive eiere uten innflytelse, og heller vil selge seg ut.

Tele Danmark passerte så vidt en eierandel på 40 prosent, og utløste dermed en tilbudsplikt på resten av aksjene. Telia har nå kontroll med over 51 prosent av aksjene.

Holdes utenfor

Telia har ikke tenkt å la Tele Danmark slippe til i styret i NetCom.
I følge den danske næringsavisen Børsen har Tele Danmark ingen mulighet til å manøvrere seg tilbake i posisjon. Dette skyldes at mediekonsernet Kinneviks eier Jan Stenbeck solgte en post på vel 15 prosent av NetCom gjennom sitt selskap i Luxembourg, Societé Européenne de Communication.

Annonse
Samtidig går Telia kraftig til felts i Danmark. Målet er å overta deler av den lønnsomme utenlandstrafikken. Telia setter ned prisene med mellom 12 og 66 prosent.

– Danmark er vekstområde nummer en. Det er i Danmark, vi satser, og vi satser det som skal satses, sier Telias danske kommunikasjonsdirektør, Anders Krarup, til Jyllands-Posten.

Ledelsen i Tele Danmark avviser påstandene i Politikens artikkel overfor Aftenposten.
– Dette er spekulasjoner som vi ikke vil kommentere nå, sier pressetalsmann i Tele Danmark, Peter Sjurup til avisen.

Også den svenske næringsavisen Dagens Industri synes det ser ut som om Tele Danmark har gitt opp i kampen om NetCom. Årsaken er at Tele Danmark først gikk til sak for å få stoppet NetComs ansatte i å selge sine opsjoner til Telia. Denne saken er nå trukket fra retten.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse