Annonse


Mobilbank på trappene

MobilCom tar sikte på å åpne sin mobile bank i midten av år 2001, og planlegger egen børsnotering av finansdatteren.

Blir storbank

Mobilbanken skal tilby kreditt-tjenester og aksjehandel til mobile kunder, og i prospektet for den nye banken ligger planer om å utvide tjenestespekteret til en ordinær storbanks meny, inkludert lån og andre typer finansiering.

Konsesjonssøknaden for mobilbanken er så å si ferdigbehandlet av tyske bankmyndigheter, ifølge den tyske finansavisen Handelsblatt. Søknad om å tilby de alle de samme tjenester som ordinære banker er imidlertid ikke sendt inn ennå; denne delen av planen er fortsatt på tegnebordet.

Annonse


Trenger kompetanse

For å få konsesjon til å gi de øvrige tyske banker full mobil konkurranse må MobilCom overbevise tyske bankmyndigheter om at de har bankkompetanse.

Dette skal sikres ved at styremedlem i MobilCom Volker Visser går inn i ledelsen av den nye banken. Visser var med å starte Dresdner Banks datterselskap, Advance Bank, og har vært en nøkkelmann i arbeidet med den nye mobilbanken. France Telecom er storaksjonær i den tyske mobilgiganten.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse