Annonse


Ny EPOCe for Opera

Den vil bli standard i nye håndholdte datamaskiner fra engelske Psion.

Norske Opera har hatt en viss suksess med sin raske og brukervennlige nettleser for Windows, som blant annet har integrert wapleser. Nå retter de seg mot andre operativsystemer, og fokuserer på PDA.

Full støtte

– Vi ønsker å gi brukerne en skikkelig nettoplevelse, og Opera for EPOC er den første full-feature nettleseren for PDA, sier Håkon Wium Lie, teknisk direktør i Opera Software.

Mye av styrken til den håndholdte versjonen av Opera er den omfattende støtten for vanlige webstandarder: 256 farger, zooming, 128-bits kryptering, SSL 2 og 3, TLS 1.0, HTML 3.2, Java Applets, Javascript 1.1, og CSS1. Dette betyr at websider skal kunne vises like bra på PDA’en som på PC’en hjemme, også med like god sikkerhet og kryptering.

Annonse
Palm for liten

Opera er i full gang med å overføre nettleseren også til andre systemer, som Linux, Mac, BeOS og OS/2, men holder seg unna markedslederen Palm.

– Vi har valgt å konsentrere oss om de litt større maskinene. Skjermstørrelse er veldig viktig, og på Palm blir det rett og slett for smått, sier Lie til Wapland.no

Hva med wap?

Selv om Opera 4.0 er i betatesting, er det versjon 3.62 som nå blir vedlagt Psion-modellene Series7 og netBook som standard nettleser. Dette vil blant annet si at du ikke får gleden av den innebygde wapleseren som finnes i siste versjon av Opera, men Lie lover at 4.0 kommer om kort tid også for EPOC.

De første Psion-produktene med Opera kommer altså i butikkene om kort tid, og i mellomtiden kan diverse betaversjoner og demoer for en rekke operativsystem lastes ned fra Operas hjemmeside.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse