Annonse


Nå kan du spille mp3 på mobilen

Vi har lenge snakket om at Ericsson har kommet seg på rett kjøl etter en liten dødperiode de siste årene. Nå er det ikke tvil lenger. Den nye mp3-spilleren er ikke bare et genialt tilleggsprodukt, den er også utrolig stilig. Ikke utenkelig at dette blir en suksess for det svenske mobilselskapet.

Billig spiller

Ikke minst på grunn av prisen. Spilleren koster mellom 1.500 og 1.700 kroner, og det er bra for en spiller, lagringskort, hodetelefoner, leser og programvare.

Programvaren er den kjente MusicMatch, mens leseren er en SMC-leser til multimedia card-kortene (koster 1.320 kroner for et 32 mb-kort på hjemmesiden til Andersen Data – www.a-d.no). Spilleren bruker lite strøm (50 ma) og det vil gi 10 timer spilletid på T28 og 17 timer på R320.

Annonse
Hadde man kjøpt det hver for seg hadde du fort kommet over et par tusenlapper. Allikevel bedyrer Ericsson at de vil tjene penger på spilleren.

– Det blir jo en dollar her og en dollar der, så vi skal da alltids tjene litt på den, sier markedsdirektør Bjørn Ørpen i Ericsson Norge.

Selger flere telefoner

– Så må man ha Ericsson-telefon for å bruke spilleren, så vi håper jo at noen vil kjøpe telefoner også, sier direktør for strategisk markedsføring i Ericsson, Erik Larsen.

Informasjonskonsulent Stine Koppang forteller også at responsen har vært kjempegod, og at flere har signalisert at de nå skal få seg en Ericsson-telefon. Kanskje er det et sceneskifte på gang i mobilbransjen. Er Nokia på vei ned?

I begge ører

Vi har fått prøve spilleren og den virker veldig bra. Lyden er god og det er et ekstra pluss at med hodetelefonene som følger med kan du høre telefonsamtalene i begge ører. Noe som har vært en mangel på de fleste håndfrisettene hittil.

– Mp3-spilleren er det nyeste tilskuddet til det intelligente tilbehøret som vi har begynt å levere og vi har store forventninger til dette produktet, sier Larsen.

Ikke for alle

Det kan kanskje være litt drøyt å si at alle nå kan spille mp3 på mobilen sin, siden spilleren bare virker på Ericssons egne mobiler. Og det er ikke engang på alle disse. Har du en Ericsson T28 eller R320 går det imidlertid greit.

I tillegg er det for øyeblikket veldig vanskelig å få tak i spilleren siden den bare ble lansert i begrenset utvalg på festivalen. Markedsdirektør Bjørn Ørpen i Ericsson lover imidlertid at den vil være ute i fullt volum i løpet av kort tid – senest i løpet av en måned.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse