Potter, Harry ny bok

Annonse


Bok-suksess rett hjem!

Potter, Harry ny bokMens Harry Potter-bok nummer to nylig ble utgitt i Norge, ser amerikanske barn (og voksne) nå med forventning fram til den fjerde boka i serien. I USA ventes det at “Harry Potter and the Goblet of Fire” vil stå for det aller største førstedagssalget i historien,

Amazon.com har allerede mottatt 300 000 forhåndsbestillinger, forteller Reuters. Nettbokhandelen får hjelp av Federal Express til å levere bøkene direkte på døra.

Førsteopplag på 3,8 millioner

“Harry Potter and the Goblet of Fire” blir utgitt samtidig i USA og Storbritannia. Det amerikanske førsteopplaget er på 3,8 millioner, i følge Reuters.

Hittil er det solgt 30 millioner Harry Potter-bøker i USA. Bøkene er skrevet av skotten J.K. Rowling.

Annonse


Den amerikanske utgaven av boka er på 752 sider, – i overkant av hva man skulle tro at barn på 9-12 år ville lese. Den engelske utgaven er på 640 sider.

Som en militær operasjon

Utgivelsen av den nye Potter-boka gir både Amazon.com og FedEx en mulighet til å demonstrere e-handel i praksis, og er omgitt med voldsom publisitet. Amazon tilbyr “Harry Potter and the Goblet of Fire” til lavpris, bare 135 kroner.

Distribusjons-systemet har vært forberedt i månedsvis, og minner mye om en militæroperasjon. FedEx har mottatt de første bøkene, men ingen eksemplarer må leveres før lørdag.

Med bud eller i posten

Amazone-konkurrenten Barnesandnoble.com samarbeider med det amerikanske postvesenet om å distribuere Harry Potter-boka per post for levering lørdag.

Amazon.com i England setter brevporto på bøkene og sender dem i posten, i håp om at de skal leveres i postkassen på lørdag.

Nettbokhandlerne får konkurranse av vanlige bokhandlere som planlegger å åpne dørene ved midnatt. De ivrigste kundene kan altså motta boka mange timer før budfirmaet eller postbudet dukker opp.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse