Annonse


Ta bilder med mobilen

Samsung har i det siste blitt kjent som det ledende selskapet innen multimediemobiler. Mobiler med mp3-spillere har vært blant godbitene fra koreanerne og nå får man også en mobiltelefon med kamera.

Kamera på baksiden

Som man kan se av bildet har telefonen tatt i bruk den kjedelige baksiden til å plassere et kamera, som kan ta bilder med en oppløsning av 640 x 480 piksler. Kameraet på mobiltelefonen kan ta 26 bilder i laveste oppløsningen.

I tillegg til at man skal kunne sende bildene direkte fra mobilen, som vedlegg til e-post, skal man også kunne overføre bildene til en datamaskin ved hjelp av en kabel.

Annonse
Samsungs nye mobiltelefon SCH-V200 ligger allerede ute til salg i Korea. Selskapet har imidlertid ikke kommet med noen informasjon om det er planlagt salg av telefonen utenfor Korea.Ericsson mobilkamera

Også kamera fra Ericsson

Nå er riktignok ikke Samsung de eneste som eksperimenterer med bilder på mobilen. Da wapland.no var på CeBIT tidligere i år fikk vi demonstrert og testet en prototyp på et digitalkamera som passer til Ericssons nyeste mobiltelefoner.

Ericsson CommuniCam kan som SCH-V200 sende bildene rett fra telefonen, og selv om bildegjengivelsen på kameraet ikke er i flotte farger kan man se en sort/hvitt utgave av bilde i lav oppløsning i displayet. Når man derimot åpner bildet på en pc ser man bildet i fulle farger.

Det ser i hvert fall ut til at det er en trend i mobilbransjen til at man skal ha mest mulig funksjonalitet på mobilen, og det er ikke oss i mot.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse