Arkiv

Annonse


Lurt av falske nettreiser

Arkiv– Det stemmer at en rekke personer har kjøpt falske reiser på vår auksjonsside. Vi vet ikke hvor mange det dreier seg om, men vet at det gjelder både nordmenn og svensker. Nå arbeider vi for fullt med å bringe klarhet i dette, sier nordenansvarlig Philippe Plichon i Ibazar.

En mann i Tyskland har brukt auksjonssiden til å selge feriereiser i Karibien og Florida. Mannen utga seg for å representere det amerikanske selskapet Club Holiday. Men da kundene ikke fikk sine billetter i tide, viste det seg at det amerikanske selskapet ikke kjente til bestillingene.
Da hadde tyskeren tømt kontoen hvor pengene var betalt inn.

Ifølge Aftonbladet regner det svenske politet med å få inn minst 50 anmeldelser på den tyske bedrageren. Mannen skal ha solgt reiser til 97 personer, hvorav minst 50 er svenske. De resterende skal være fra Norge.

Sjekk bestillingen

Administrerende direktør Ingrid Løseth i Informa Ferie er ikke overrasket.- Dessverre er det altfor lett å seile under falskt flagg på Internett. Ved kjøp av reiser over nettet bør du alltid være sikker på hvem du handler med. Det tryggeste er å handle med byråer og operatører du kjenner fra før, og som ikke bare selger på Internett, sier hun i en melding fra Newswire, skrevet på oppdrag for Informa.

En annen måte å sikre seg på er å sjekke om operatøren har stilt garanti til Reisegarantifondet og er medlem i Den norske Reisebransjeforening. Informasjonen finnes lett tilgjengelig på www.dnr.no og www.rgf.no

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse