mp3.vignnyrød

Annonse


Gjør MP3 piratsikkert

mp3.vignnyrød– Dette kommer til å endre platebransjens holdning til distribusjon av musikk over Internett, sier daglig leder David Gjester i Freetrax til Dagens Næringsliv.

Han mener deres nye teknologi sikrer bedre mot piratkopiering enn vanlig CD-salg i butikken.

Muligheter og begrensninger

Systemet krypterer alle filene som i dag kan lastes ned lovlig fra Freetrax’ egen hjemmeside,

For eksempel kan det legges inn sperrer på viderekopiering og antall avspillinger. Brukerne kan laste ned musikkfiler gratis i ti dager, deretter må man betale for å kunne beholde filene.

Annonse


Den nedlastede musikken er lageret med et såkalt vannmerke, sammen med en elektronisk nøkkel som låser opp og pakker ut filen for hver avspilling.

Musikk-filen kjøpes ved å trykke på en egen “kjøp-knapp” som følger med nedlastingen. Filen kan fritt distribueres videre til venner og kjente, og vil inneholde kryptering som gir hver bruker tilbud om kjøp etter tre avspillinger.

Nye nettsider

Freetrax bruker teknologi utviklet av teknologiselskapet Mode International, som blant annet har Telenor Venture på eiersiden. Freetrax opplyser at de samabeider med plateselskaper om promotering på deres nettsted.

Må betale hver gang

Gjester hevder at det nye systemet gjør det mulig for artistene å få betalt for hver eneste gang musikkfilene deres lastes ned og kopieres. I august lansere musikktjenesten nye nettsider.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse