Hoff, PerMorten

Annonse


Klager på domene-treghet

Hoff, PerMortenPost- og teletilsynet har sammen med Norid jobben å liberalisere de norske domeneregistreringsreglene. Tidligere har man bare kunne registrere et domene per bedrift. Forslaget er at man nå skal kunne ha opptil 15 domenenavn per bedrift. Men arbeidet har tatt tid.

I bakleksa

– Flere og flere bedrifter velger et annet domenenavn enn ‘.no’, som ‘.com’ eller ‘.org’ Norge havner bak i køen når det gjelder registrering på Internett, sier generalsekretær per Morten Hoff i IKT-Norge til Dagens Næringsliv.

IKT-Norge, som er IT-næringens interesseorganisasjon, har sendt en brev til Næringsdepartementet. De ber e-minister Grete Knudsen gripe inn og få fortgang i liberaliseringen av de norske domeneregistreringsreglene.

Må være klar

Post- og teletilsynet har svart IKT-Norge at liberaliseringen ikke er gjennomført fordi det må »etableres mekanismer som håndterer overgangen fra gjeldende til ny politikk på en smidig måte».

PT mener Nordi, som er den norske domeneorganisasjonen, må være i stand til å ta i mot et stort antall søknader allerede fra første dag. I tilegg må de være operativt som klageorgan før domenepolitikken liberaliseres.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse