Deskill

Annonse


432 Kbits på satellitt

DeskillFramtida ligger i internett og datakommunikasjon, har Inmarsat-ledelsen funnet ut. Selskapet tildelte nylig de første kontraktene på etableringen av Broadband Global Area Network.

Inmarsatledelsen regner med at det nye geostasjonære sambandet vil kunne generere trafikkinntekter i en størrelseorden på 10 – 12 milliarder dollar, som tilsvarer mellom 90 og 100 milliarder kroner!

UMTS-kompatibelt

Sambandet vil være kompatibelt med UMTS, framgår det av selskapets pressemelding. Når systemet settes i kommersiell drift vil det dermed kunne være duket for bruk av betydelig mindre og lettere terminalutstyr enn det som benyttes i dag.

Lanseringen viser at de gamle fortsatt er best.
Inmarsat kan i dag tilby verdens raskeste globale datatjeneste via satelitt, med en hastighet på 64 Kbit/s.

Annonse
Regionale konkurrenter, blant annet det sør-østasiatiske ACeS-systemet, varslet nylig at de vil kunne tilby dataoverføring med dobbel ISDN-hastighet ved årsskifte 2001/2002.

Nera AS, ved adm. direktør Bjørn Ove Skjeie, har tidligere signalisert overfor ITavisen.no at det kan være aktuelt å overføre terminalteknologi som selskapet utvikler for ACeS til Inmarsat-systemet.

1,4 milliarder dollar

Det nye høyhastighets datanettet vil være basert på tre geostasjonære satellitter i 36.000 kilometers høyde.

Det nye satellitt-baserte bredbåndsnettet er beregnet å ville koste 1,4 milliarder dollar (om lag 12 milliarder kroner). Kontrakten på byggingen av tre geostasjonære satellitter, til en verdi av 700 millioner dollar (6 milliarder kroner), ble like før månedsskiftet tildelt Astrium.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse