Annonse


Telenor kjøper Ericsson

Telenor har kjøpt Ericsson Privata Radio System i Sverige, med cirka 40 ansatte.

Ericsson selger den private radiovirksomheten da den ikke lenger er en del av konsernets strategiske satsingsområder. Ericsson vil beholde en minoritetspost i det nye svenske datterselskapet, Telenor Radio Systems AB, som vil satse på videre utvikling av ulike integrerte løsninger for bedrifter og offentlige etater.

– For Telenor Innovasjon er oppkjøp av Ericssons virksomhet for private radiosystemer og det profesjonelle markedet en strategisk viktig investering. Med dette kjøpet får vi et solid grep om det nordiske markedet innenfor utvikling, salg og drift av ulike typer radiokommunikasjons- løsninger. Nå kan kundene få èn leverandør å forholde seg til – noe som er en klar konkurransefordel, sier administrerende direktør Tore K. Alfsen i Telenor Innovasjon.

Det er utviklingsselskapet Telenor Innovasjon AS som har kjøpt Ericssons virksomhet for private radiosystem som har sin base i Kumla ved Ørebro i Sverige. Selskapet vil bli organisert som et svensk søsterselskap til Telenor Radio Systems AS, som også utvikler og selger systemintegrerte løsninger basert på tale, data og radio i det norske markedet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse