Annonse


Koreaner med Linux på mobilen

Palm Technology uttaler at de første Linux-baserte mobiltelefonene vil kunne komme allerede i november i år, skriver The Korea Herald.

Operativsystemet Linux, med sin åpne kildekode, er kjent for å være svært stabilt og fleksibelt, men hittil har det vært vanskelig å utvikle løsninger tilpasset mobilen på grunn av mangelfull skalerbarhet.

Trådløst

Det koreanske selskapet har utviklet et Linux operativsystem de kaller Tynux. Tynux er utviklet for bruk på trådløse internetterminaler, inkludert mobiltelefoner.

Annonse


– Med et operativsystem med åpen kildekode kan brukeren selv endre konfigureringen og programmene etter sin egen smak. Det kan man ikke med dagens mobiltelefoner, uttaler en av selskapets leder, Chang Jong-a.

Videreutvikling

Selskapet utvikler også andre trådløse internettløsninger, sammen med blant andre de sørkoreanske teleoperatøren SK TeleCom. De planlegger også optimalisere systemet videre for andre applikasjoner, som pda-er, videotelefoner osv.

Chang Jong-a uttaler at selskapet nå er i samtaler med ulike kinesiske selskap, for et mulig samarbeidsprosjekt.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse