Annonse


Famlende start for Telecomputing

– Jeg hadde kanskje trodd at kursen skulle gått mer ned, gitt mye negativ presseomtale i det siste, og sett at andre selskaper som har gått på SMB-listen har gått ned vesentlig, sier adm. direktør Jan Erik Larsen til Reuters

Torsdag var første dag på Oslo børs for ASP-selskapet Telecomputing. I løpet av vinteren og våren fikk selskapet hard medfart og verdien sank voldsomt.

Falt med på prosent

Selskapets verdi ble i løpet av kort tid barbert fra 1,5 milliarder til 15 millioner kroner. Tidligere i vinter ble aksjen omsatt for over 600 kroner stykket. Da selskapet hentet inn 162 millioner kroner i vår, ble tegningskursen satt til 85 kroner.

Etter at den store nedturen på vårparten sble konsernsjef Jan Eigil Rydningen tvunget til å trekke seg som konsernsjef, og Jostein Eikeland trådte inn. Nedturen første også til at selskapet stoppet planene om notering på Nasdaq-børsen.

Annonse


Mye indikerer på at aksjen til ASP-selskapet i starten vil ligge noe under kursen på 69 kroner, som den sist omsatte for i gråmarkedet. Fredag klokken 13:00 ble aksjen omsatt for 62 kroner.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse