Annonse


Nokia nå med lyd og video

Det var toppsjefen i Real Networks, Rob Glaser, som kunne gjorde dette på en pressekonferanse utenfor Paris onsdag. Avtalen omfatter neste generasjons kommunikatorer og smarttelefoner fra Nokia.

Det betyr at Nokia satser betydelig på å formidle både musikk og levende video i neste generasjons mobile Internett.

Real Networks er verdens ledende firma på området streaming video og audio – det vil si levende bilder og musikk overført til mottakeren samtidig som det avspilles. I mye av det som formidles av levende video og radio på Internett brukes i dag Real Networks-produkter.

Annonse


Imponerende

På Real Networks første Europa-konferanse i historien, der de har samlet 3000 pressefolk, konsulenter og medieeksperter i Disneyland utenfor Paris, demonstrerte selskapet interessante demoer av hva som kan overføres på 37 Kbit/s, som er en aktuell mobilhastighet.

Det som imponerte mest med de demonstrasjonene vi så, er hvor bra kvaliteten kan bli i fullskjermoppløsning ved hastigheter på 200-500 Kbit/s – dette er hastigheter som vil komme i bredbånds hjemmetilknytning alt fra i år, og som man under ideelle forhold vil oppnå i mobile umts-nettverk. De første nettene vil være i drift neste høst.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse