Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Her er Rio 600

Diamond og Iomega viste onsdag fram nye MP3-spillere. Diamond Rio 600 får deksel med innebygd minne. Både Diamond og Iomega satser dessuten på å lagre låtene på minidisketter.

Rio 600 og 800 MP3
Under PC Expo-messa i New York denne uken viser »alle» nye bærbare apparater og Internett-dingser. I går viste Diamond Multimedia fram den nye MP3-spilleren Rio 600 med 32 MB minne. Den kommer nå på markedet i USA i disse dager. Listeprisen er 1.500 kr, pluss amerikansk moms.

Rio 800 og Receiver

Diamond lanserte også den kommende Rio 800 og demonstrerte Rio Receiver. Det siste er en stasjonær MP3-spiller som kan tilkobles et hjemmenettverk av telefonledninger, og husets stereoanlegg. Diamond planlegger også bilstereo.

Diamond-teknologien er også i bruk i en tilsvarende stasjonær MP3-spiller fra Dell, og en bærbar MP3-spiller fra Nike.

Deksel med minne og disketter

Rio 600 kan utstyres med utskiftbare, fargerike deksler og deksler med innbakt minne på 32, 64 eller 340 MB.

I løpet av året vil Diamond levere deksler med lagringsteknologien DataPlay som lagrer MP3-låter på rimelige, 500 MB miniatyrdisketter.

Rio 600 spiller både MP3 og Windows Media Audio, og de nye AAC- og InterTrust Technologies-formatene som forhindrer piratkopiering.

Iomega satser på Clik

Iomegas nye MP3-spiller lagrer musikkfiler på Iomegas superkompakte Clik-plater. Disse 40 MB platene til under 100 kr, koster under en tiendedel av Compact Flash- og SmartMedia-kortene som MP3-spillerne vanligvis bruker.

Ytterligere detaljer om den kommende Iomega-spilleren, som bruker operativsystemet Dadio fra iObjects, er foreløpig ikke kjent. Iomega skal allerede ha inngått avtaler med flere selskaper om å bruke Clik-plater i deres nye MP3-spillere.

Flashminne er mangelvare

Innebygd flashminne for MP3-spillere er mangelvare. Det er nok også forklaringen på at Rio 600 leveres med bare 32 MB minne, og at både Diamond og Iomega satser på alternativ lagring.