Rio 600 og 800 MP3

Annonse


Her er Rio 600

Rio 600 og 800 MP3Under PC Expo-messa i New York denne uken viser »alle» nye bærbare apparater og Internett-dingser. I går viste Diamond Multimedia fram den nye MP3-spilleren Rio 600 med 32 MB minne. Den kommer nå på markedet i USA i disse dager. Listeprisen er 1.500 kr, pluss amerikansk moms.

Rio 800 og Receiver

Diamond lanserte også den kommende Rio 800 og demonstrerte Rio Receiver. Det siste er en stasjonær MP3-spiller som kan tilkobles et hjemmenettverk av telefonledninger, og husets stereoanlegg. Diamond planlegger også bilstereo.

Diamond-teknologien er også i bruk i en tilsvarende stasjonær MP3-spiller fra Dell, og en bærbar MP3-spiller fra Nike.

Deksel med minne og disketter

Rio 600 kan utstyres med utskiftbare, fargerike deksler og deksler med innbakt minne på 32, 64 eller 340 MB.

Annonse


I løpet av året vil Diamond levere deksler med lagringsteknologien DataPlay som lagrer MP3-låter på rimelige, 500 MB miniatyrdisketter.

Rio 600 spiller både MP3 og Windows Media Audio, og de nye AAC- og InterTrust Technologies-formatene som forhindrer piratkopiering.

Iomega satser på Clik

Iomegas nye MP3-spiller lagrer musikkfiler på Iomegas superkompakte Clik-plater. Disse 40 MB platene til under 100 kr, koster under en tiendedel av Compact Flash- og SmartMedia-kortene som MP3-spillerne vanligvis bruker.

Ytterligere detaljer om den kommende Iomega-spilleren, som bruker operativsystemet Dadio fra iObjects, er foreløpig ikke kjent. Iomega skal allerede ha inngått avtaler med flere selskaper om å bruke Clik-plater i deres nye MP3-spillere.

Flashminne er mangelvare

Innebygd flashminne for MP3-spillere er mangelvare. Det er nok også forklaringen på at Rio 600 leveres med bare 32 MB minne, og at både Diamond og Iomega satser på alternativ lagring.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse