Hopp til navigasjon Hopp til innhold

DnB kvister IT-avdelingen

DnB ber til uken om tilbud fra en rekke IT-leverandører. Banken kvitter seg med sin egen IT-avdeling, og mener de kan spare mellom ti og tjue prosent på å legge ut driften.

DNB
DnB har tidligere brukt opptil 1,8 milliarder kroner på informasjonsteknologi årlig. Nå mener ledelsen i banken at driften nødvendigvis ikke må foregå i egen regi. Konsekvensen kan bli at drift og utvikling kan bli overført en ekstern leverandør. Trolig sammen med dagens 430 ansatte.

Samarbeide

Det er ikke vanlig outsourcing, mener banken.-

Vi vil konkurranseutsette DnB it for å oppnå omfattende forretningsmessige fordeler. Kostnadsreduksjon er ikke det overliggende målet, men dersom outsourcing blir resultatet, må vi oppnå en kostnadsreduksjon på ti til 20 prosent, sier Runar Holen, it-direktør i DnB-konsernet til Dagens Næringsliv.

I likhet med andre banken ønsker DnB at stadig flere av kundene skal bruke Internett til sine tjenester. Banken tror 740.000 av vel to millioner privatkunder vil bruke i løpet av neste år. DnB vil gjerne ha alle sine 60.000 bedriftskunder over på nett.

Storebrand har tidligere inngått en avtale på en milliard kroner med IBM om å outsource sine tjenester. DnB-kontrakten blir helt trolig større.