Annonse


Boligtakster ut på nett

Publiseringen er en avtale mellom Norges Takseringsforbund (NTF) og Eiendomsnett. – Dette betyr store innsparinger og mye raskere tilgang til informasjon, sier it-ansvarlig Per Ivar Midtvold i NTF i en melding laget av pressemeldingsbyrået Newswire.

– Eiendomsmeklerne slipper å kopiere takster og sparer tid, penger og papir. Blant de 850 takstmenn som er sertifisert i NTF arbeider omtrent 85 prosent med taksering av fast eiendom. På årsbasis dreier det seg om rundt 150.000 takseringer. I tillegg til publisering av taksten på Internett kan kundene også få taksten tilsendt via e-post. Begge deler bidrar til raskere informasjonsflyt og kan i mange tilfeller også gi en raskere omsetning av det aktuelle objektet, sier han.

– På denne måten vil takster gjennomført av NTFs medlemmer bli mer verdifulle for brukerne, sier Terje Førsund i HolteProsjekt. Takstmennene skal kunne styre sine egne prospekter via web. Det er HolteProsjekt har utviklet programvaren “Takst på nett” i samarbeid med Norges Takseringsforbund.

Datostempel

Programmet sjekker også når taksten er ferdigstilt, slik at denne ikke lenger er synlig når den er gått ut på dato. Taksten vil likevel være arkivert for senere bruk.

Annonse


Hvis en kunde ikke ønsker sin takst publisert på Internett kan takstmannen overføre informasjonen til databasen, uten at den blir synlig for brukerne.

Økt tilgjengelighet av taksten på nett vil lette hverdagen for eiendomsmeklerne, og takstmennene vil bli mer vant til å benytte seg av og oppdatere seg på ny teknologi og Internett.

Historisk base

All informasjon havner i en database som over tid vil bli verdifull som kilder til trender, rapporter og statistikker. Fra denne vil det bli mulig å hente ut tall om blant annet kvadratmeterpris i din kommune, og hvor lang tid du kan regne med det tar fra takst er foretatt til boligen er solgt.

– Internett er i ferd med å bli en viktig informasjonskanal for takstmenn, og vil i framtida bli et naturlig sted for folk å skaffe seg boligtakst på, sier Midtvold. Bruken av vår hjemmeside øker fra dag til dag, avslutter han.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse