Opera logo

Annonse


– Verdens raskeste nettleser!

Opera logoEn fersk undersøkelse viste at Microsoft nå har 86 prosent av markedet for nettlesere med sin Internet Explorer, mens Opera ennå er en nettleser for spesielt interesserte.

Markedsdirektør i Opera, Rolf Assev, tror at Opera kan ta noen markedsandeler fra giganten Microsoft, men det er på det voksende Linux-markedet at de håper nettleseren for alvor vil få fotfeste.

Testet alfa på Linux- Vi er ferdig med en beta på Linux i løpet av sommeren. Allerede nå har vi testet en alfaversjon og den fungerte meget bra, forteller Assev til ITavisen.no.

Men det er på det markedet for trådløse enheter at Opera tror at nettleseren kan kapre større markedsandeler. Det faktum at den er så liten og rask, gjør at de per i dag har et lite forsprang til flere av sine konkurrenter.

Annonse


Koster fremdeles penger

Men mange mener at Opera taper en del markedsandeler fordi den koster penger. Opera 4.0 vil koste 39 dollar.

– Hvorfor tilbyr dere ikke nettleseren gratis til brukerne?

– Vi vurderer om vi heller skal tilby en reklamefinansiert nettleser, men noen beslutning på dette området er ikke tatt, sier Assev.

Slipper å laste ned masse MB

En stor fordel med nettleseren er at den er liten, og man slipper å laste ned store mengder data. Ellers inneholder den e-post, støtte for plug-ins, 128 bit krytpering, TLS 1.0, SSL 2 og 3, CSS1, Css2, XML, HTML 4,0, http 1.1, ECMAScript 1.3.

Nettleseren har også eksperimentell støtte for WML, noe som gjør at du kan lese WAP-sider på desktoppen.

Den nye versjonen av nettleseren blir lansert i New York på årets PC Expo, og målet at er å bli anerkjent av den tekniske fagpresse som et spennende alternativ.

Operas hjemmeside

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse