Deskill

Annonse


Velger blant verdens beste sider

DeskillMandag ble Octopus.com lansert. De tilbyr en tjeneste som de hittil er ganske så alene om. Octopus gir deg muligheten til å klippe seksjoner fra hele nettet, fra ulike linker til hele sider.

Brukeren samler klippene slik han eller hun ønsker, og deretter er det bare å bruke dette som en personlig startside, sende den til en venn, eller publisere den på nett.

Dynamiske klipp

Klippene er dynamiske og har linker til de originale sidene. Når brukeren klikker på linken vil hun bli tatt til kilden i et nytt vindu.

Personlige startsider er i og for seg ikke noe nytt. Mange portaler og innholdstjenester har allerede denne muligheten, men disse sidene er laget i HTML som gjør dem lite fleksible.

Annonse


Teknologien fra Octopus er sammenlignbar med XML (Extensible Markup Language), SQL og ActiveX protokoller, som tillater at brukeren f.eks klipper ut av en Outlokk e-post database.

Ikke for den uerfarne nettbruker

Det er neppe nybegynneren på nett som vil ha mest glede av tjenesten. Det kreves noe innsikt og at brukeren er noe bevandret på nett for å få full uttelling for tjenesten. Dessuten er det ikke gjort i løpet av noen få strakser å produsere denne personlige siden.

I de høyere nettkretser har flere allerede sterk tro på teknologien bak Octopus.com. I mai fikk de med seg Marc Andreessen, en av grunnleggerne av Netscape, inn i styret.

Andreessen er kjent for å være svært nøye med hvilken styrer han går inn i, og i et tidligere intervju med Cnet.com, sa han at først og fremst velger selskaper som endrer og forbedrer ulike teknologier.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse