Denlengstereisen (spill)

Annonse


Norsk dataspill får kjempekritikk i USA

Denlengstereisen (spill)

– »Den lengste reisen» er klart en av de beste eventyrspillene som er laget, med meget god grafikk, en historie som overbeviser og interessante mysterier», skriver Charles Herold i The New York Times.
– Det er det mest praktfulle spillet som er laget siden »Riven», med vakre landskaper og animerte sekvenser som får deg til å gispe.

Uten rakettkaster

Hovedpersonen, 18 år gamle April Ryan, lever i det 23. århundre. Hun studerer kunst, men holder samtidig både verdens og USAs skjebne i sine hender.

April må ikke bare redde hele verden. Hun må også fange oppmerksomheten til de amerikanske dataspillerne, uten en eneste rakettkaster til rådighet.

Annonse


Vulgær vold i USA

»Den lengste reisen» kommer fra norske Funcom, er oversatt til seks språk, og har fått entusiastiske anmeldelser. Men spillet er ikke i salg i USA, der eventyrspillene er erklært døde.

– Mens europeerne spiller eventyrspill, fråtser amerikanerne i vulgær vold, skriver anmelderen.

Like god som Monkey Island

– Historien er spennende og dialogen fremragende, – tildels like morsom som de klassiske Lucas Arts-eventyrene »Curse of Monkey Island» og »Grim Fandago». Spillet er utfordrende uten å være for vanskelig. Oppgavene er logiske, og du kan ikke dø i dette spillet.
– The Longest Journey wants you to win, skriver The New York Times.

Er eventyrspillene døde?

»Den lengste reisen» reiser spørsmålet om eventyrspillet kan få sin renessanse, skriver anmelderen, og bemerker at det er aldri for sent: I 1976 mente alle at science fiction-filmen var død. I 1977 kom »Star Wars»!

Hvis »Den lengste reisen» får sjansen, har det bedre muligheter enn andre til å gjenopplive eventyrsjangeren i Amerika, – både blant menn og kvinner, mener Charles Herold.

Vakrere enn Lara Croft

April Ryan er sterk, flink og intelligent. Hun er vakrere og har en mer interessant personlighet enn den barmfagre mannsfantasien Lara Croft, mener anmelderen i The New York Times. Han krysser fingrene for at »Den lengste reisen» snart blir tilgjengelig i amerikanske spillbutikker.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse