Annonse


Linux stadig mer aktuell på pda

Nylig åpnet Compaq for å bytte ut det eksisterende Windows CE-operativsystemet i sine Pocket PC iPAQ med Linux, slik at man kan kjøre X Windows.

HP vurderer Linux

Samtidig vurderer Hewlett-Packard å gjøre det samme med sin håndholdte Jornada-serie, som også i dag benytter operativsystem fra Microsoft.

HP har tro på Linux fordi det populære operativsystemet er bra til å håndtere multimedia og fordi det er gratis. Selskapet vil sannsynligvis lansere et produkt som kjører på Linux neste år, skriver eWEEK.

Annonse


Palm som Microsoft

Enkelte analytikere hevder at Palm OS er et bedre valg av operativsystem for iPaq, fordi Palm har utviklere og støtte i ryggen, mens Linux er ”herreløs”. Produsenter tror akkurat dette er en god grunn til å la Linux få sjansen, og påpeker likhetstrekk mellom Palms dominanse på pda og Microsofts omstridte pc-herredømme.

Compaq sier at vil vente å se om utviklere klarer å snekre sammen noen fete applikasjoner på Linux, men utelukker ikke fremtidige håndholdte terminaler basert på det åpne operativsystemet, skriver eWEEK.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse