datahjerne

Annonse


Ny databrikke hermer hjernen

datahjerneForskerne, som jobber innenfor feltet neurobiologi, har bygget en kunstig neuron på en databrikke. Chipen etterligner den menneskelige hjernebarkens måte å tenke på.

Resultatet av forskningen er så oppsiktsvekkende, at den forventes å lede til nye hjelpemidler for syns- og hørselsskadde.

– Ingen kunstig hjerne

– Vi har ikke bygget en kunstig hjerne, men en chip som illustrerer hvordan hjernen fungerer, forteller en av forskerne bak prosjektet, Rahul Sarpeshkar, til Nature.

Sammen med sine kolleger Sebastian Seung og Richard Hahnloser, ved Massachussetts Institute of Technology, har Sarpeshkar utført det meste av arbeidet ved Lucent Bell Labs.Forskningen er basert på en kretsdesign som ble utviklet i samarbeid med kolleger ved Instituttet for neuroinformatikk i Sveits.

Annonse


Ny tradisjon innen kunstig intelligens

Chipens 16 kunstige neuroner og synapser hermer den menneskelige hjernen. Men den menneskelige hjerne har til sammenligning 20 milliarder neuroner.

Forskerne har valgt en annen tilnærmingsmåte enn vanlig innen forskning på kunstig intelligens. De forsøker de ikke å kopiere hjernens logikk, men prøver i stedet å imitere hjernens biologiske strukturer og funksjoner.

Natures hjemmeside

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse