Annonse


Wap – vår tids verste oppfinnelse?

– Wap er en av vår tids verste oppfinnelser. Forhåpentligvis er teknologien død i løpet av kort tid, sier den kontroversielle professoren, ifølge svenske Dagens Industri.

Dårlig sikkerhet?

Sikkerhetssystemet som wap bygger på er basert på TLS (Transport Layer Security). Men Maguire mener at wap-protokollen ble utviklet av personer som hadde dårlig kunnskap om sikkerhet.

– Jeg tror bankene blir de første som kommer til å gå på en smell. De har masse penger og en rekke transaksjoner hver dag. Det går an å avlytte trafikken med en radio slik at man kan knekke kodene, sier Maguire.

Annonse


Hva med bluetooth?

Men det er ikke bare wap Maguire har aversjon mot. Også bluetooth kan han spare seg for.

– Bluetooth bygger på dårlig design. Mange av utviklerne vet at denne teknologien ikke vil slå an. PR-selskapene som jobber med bluetooth har vært ekstremt framgangsrike og nå er det for sent for utviklerne å snu, sier Maguire.

– Båndbredden er for smal, produksjonsprisen og dermed prisen er for høy. Dessuten vil bluetooth forstyrre annen trådløs kommunikasjon, fortsetter han.

Tung bakgrunn

Maguire har de siste åtte årene vært professor i datakommunikasjon ved KTH i Sverige. Tidligere har han vært var det samme ved prestisjefylte Columbia University i New York. Han har også vært programdirektør for eksperimentsystem ved US National Science Foundation.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse