Annonse


Sonera vil fusjonere

– Vi snakker med flere vennlig innstilte aktører og regner med å innlede forhandlinger i annet halvår. Jeg vil si en sammenslåing er mest sannsynlig, sier visekonsernsjef Kaj-Erik Relander.

Vodafone Airtouch, France Telecom, nederlandske KPN og spanske Telefonica er trolig blant dem som har samtaler med Sonera, mener bransjeobservatører.

Sonera, som er 53 prosent eid av den finske stat, har en børsverdi på ca. 330 milliarder kroner. Sonera prises høyt blant annet fordi selskapet regnes tok å være blant lederne i mobilbransjen teknologisk og er med i UMTS-samarbeid i flere land utenfor Finland.

Staten selger alt

Sist onsdag gikk den finske nasjonalforsamling inn for at staten kan selge seg helt ut av Sonera.

Annonse


Sonera-aksjen har falt fra en toppnotering på 97 euro i mars til 51,20 euro torsdag. Fredag steg den til nærmere 54 euro. På det siste halvannet året er aksjekursen sjudoblet, til tross for fallet siden mars.

Sonera har 2,2 millioner mobilkunder i Finland og 3,8 millioner utenlands, basert på eierandeler i andre teleselskaper. Sonera har eierinteresser i Spania, hvor finnene også er med i et UMTS-konsortium, Tyrkia, de baltiske land, Øst-Europa og 11,8 prosent av den amerikanske mobiloperatøren Powertel.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse