Annonse


Palms håndholdte herredømme

Selv om andre produsenter har vist tenner i det siste, forblir Palm den store kongen på håndholdte datamaskiner. Handsprings Visor og Microsofts Pocket PC sliter med å konkurrere med Palms markedsandel på nesten 80 prosent og over syv millioner solgte terminaler.

Utvider virksomheten

Etter løsrivelsen fra 3Com har Palm gått til oppkjøp av webkalenderen AnyDay og Actual Software, selskapet bak e-post klienten MultiMail. Palms videre plan er å tilby en ”portabel portal”, med sentraliserte kalenderfunksjoner, e-handelsløsninger, og lokasjonsbaserte tjenester, ifølge [email protected] Week.

Analytikere sier at Palm må forbli vesentlig forskjellig fra sine konkurrenter i pda-markedet, i forhold til for eksempel Pocket PC, men også spin-off selskapet Handspring, som bruker Palm OS i sin Visor.

Annonse


De facto standard

Palm OS har blitt de facto standard for håndholdte terminaler, på samme måte som Microsofts programvare har på PC, skriver Inte[email protected] Week.

Idet Palm nå beveger seg mot en bredere fokus på tjenester og programvare, melder selskapet at 99 prosent av inntektene i 1999 kom fra salg av håndholdte databehandlere.

I år er det fare for at inntekstveksten på produktsalt vil gå noe tregere, da mangel på komponenter har bremset produksjonen de siste månedene.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse