Raven mp3

Annonse


IT-avisen tester Rave:mp2200

Raven mp3Eksemplaret IT-avisen har testet er utstyrt med 64MB innbygget minne og en slot for innføring av Smart Media.

I praksis betyr dette at du har plass til om lag en time med musikk i MP3-format i flashminnet. Du kan også kjøpe minnekort av typen Smart Media, men må da være forberedt på å måtte punge ut med nærmere 3.000 kroner for en time ekstra med musikk.

Liten forskjell

Lydmessig er det lite som skiller de ulike mp3-spillerne. På denne spilleren kan du velge mellom de forhåndsprogrammerte innstillingene normal, klassisk, jazz, pop og rock.

Forskjellen på de ulike innstillingene er ikke påfallende, og en equalizer med mulighet for individuell tilpasning i de ulike frekvensene vil unektelig være å foretrekke. Du kan heller ikke justere lydnivået mellom høyre og venstre kanal.

Annonse


Ubrukelige plugger

Når det er sagt må det legges til at lyden i Rave:mp er suveren. Det forutsetter imidlertid at du dumper de fullstendig ubrukelige hørepluggene som følger med, og investerer et par hundrelapper i nye plugger.

Ulempen med å kaste de medfølgende hørepluggene er at du også må kvitte deg med fjernkontrollen som sitter på ledningen til pluggene. Litt synd, for hadde det vært en tilkoblingsmulighet for høreplugger på utsiden av fjernkontrollen kunne du beholdt denne.

Det som totalt sett får rave:mp fra Sensory Sience til å fremstå som den beste mp3-spilleren jeg har brukt til nå er kombinasjonen av den fyldige lyden (mulighet for høy utgangseffekt i hele frekvensbåndet) og den enkle tilkoblingen til PC. Via USB-porten lastet jeg enkelt ned en times musikk (64,7 MB) på bare 5 minutter og 55 sekunder!

Spilleren bruker et batteri av typen AA, noe som gir en spilletid på 8-10 timer. I tillegg til at du kan spille musikk, kan du bruke maskinen som diktafon med inntil 5 timer opptak.

Spilleren har også innbygget FM-radio med mulighet for å forhåndsinnstilling av 20 kanaler. På toppen av dette kommer et enkelt og greit design og lav vekt (98 gram).

Ulempen er at det ikke finnes noen butikk å kjøpe denne spilleren i. Eneste forhandler i Norge er Tate, som selger spilleren via sine nettsider på tate.no. Prisen er 2.800,- inkl. mva.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse