Sonera

Annonse


Sonera blir helt privat

SoneraFinske Sonera er ikke ukjent med Orange. Da det britiske mobilselskapet måtte selges ut, for at EU-kommisjonen skulle godkjenne Vodafones fusjon med tyske Mannesmann, da var finnene interessert i å kjøpe.

Orange og Sonera samarbeider med spanske Telefonica i konkurransen om å få en tysk mobillisens.

UMTS-samarbeid

I Storbritannia samarbeidet Sonera med Telefonica under auksjonene på UMTS-lisenser. Der klarte Orange på egen hånd å skaffe seg en egen lisens.

Det var på forhånd ventet at den finske staten nå skulle selge seg ned til rundt 34 prosents eierandel. Derfor kom meldingen om full privatisering noe overraskende.

Annonse


– Sonera opererer i en bransje som raskt er i ferd med å bli verdensomspennende. Selskapet har som mål å vokse ved å fokusere på globale mobilbaserte tjenester. Vi ser etter strategiske partnere innen mobil kommunikasjon og tjenester. Selskapet ser nå på forskjellige alternativer, sier Soneras president og adm. direktør Aulis Salin i en melding fra selskapet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse