Annonse


Nå blir det dyrere å wappe

Dette betyr at hvis du for eksempel vil bruke en karttjeneste som forlanger fem kroner betaling per oppslag, vil du på den vanlige mobilfakturaen din bli belastet med dette i tillegg til den vanlige prisen for å wappe.

Håper på mer wapping

Når mobiloperatøren velger å innføre et slikt system, er det for å utvide tjenestetilbudet på wap. De regner med at det finnes mange innholdsleverandører som ikke er interessert i å være gratis tilgjengelig, men som gjerne tilbyr sine tjenester mot betaling.

– Vi håper at dette vil føre til et større utvalg av tjenester, slik at vi får økt bruk og økt trafikk på wap, sier Esben Tuman Johnsen, informasjonskonsulent i Telenor Mobil.

Annonse


Prismyten

Det foreligger i dag ingen konkrete planer om å sette ned minuttprisen for datatrafikk på gsm-nettet i Norge. Når Telenor åpner for at det faktisk blir dyrere å bruke enkelte waptjenester, tror operatøren likevel at folk vil se dette som en positiv utvikling.

– Det er en myte at det er dyrt å ringe med mobiltelefon. Vi tror heller folk vil reagere positivt. Det er snakk om å kjøpe tjenester og det er helt frivillig, sier Tuman Johnsen til wapland.no

Ikke varekjøp

Selv om systemet med betaling for wap-tjenester teknisk sett kan brukes til å betale for hva det nå skal være, vil det ikke bli mulig å kjøpe for eksempel pizza, cd-er og vaskemaskiner gjennom mobilfakturaen.

– Vi har en streng linje på at det er kun informasjonstjenester som skal kunne ta betaling på denne måten. Vi åpner ikke for å selge varer, eller betale avgifter og skatter, sier Tuman Johnsen.

Kommer i juni

De siste månedene har betalingssystemet vært oppegående med telefonkatalogen som pilotprosjekt. Telenor skal innen få dager åpne for at alle tjenesteleverandører skal kunne ta betalt for oppslag i sine waptjenester, hvis de så skulle ønske.

NetCom avventer

NetCom opplyser ovenfor wapland.no at de ikke har noen umiddelbare planer om å tilby et lignende betalingssystem for informasjonstjenester.

Derimot er de i ferd med å prøve ut et system for vare- og tjenestehandel med oppfyllbare elektroniske lommebøker, som forventes å stå klart til høsten.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse