Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Gourmet-mat til IT-guruer

Mangel på dataeksperter og falmende opsjonsprogram presser nettbedriftene til å tenke nytt for å holde på kompetansen. Luksusbiler, gourmetmat og bordtennispauser er IT-bransjens nye lokkemidler.

En undersøkelse blant sjefene i USAs 500 raskest voksende teknologibedrifter, bekrefter at mangel på arbeidskraft er IT-bransjens alvorligste problem.

55 prosent av bedriftene opplyser at å finne, ansette og ikke minst beholde kompetansen er bedriftenes største utfordring.

Dollar er fortsatt den beste måte å tiltrekke seg og holde på arbeidskraft, tror bransjen, men stadig flere tyr til alternative gulrøtter.

Nye godbiter

– Å bevege seg bort fra vanlige lokkemidler er blitt en trend for bedrifter i den nye økonomien, hevder Deloitte & Touche’s Technology & Communications Group, som står bak undersøkelsen.

42 prosent frister IT-ansatte med mulighet til telependle. Likevel viser undersøkelsen at flertallet, 95 prosent, ønsker å jobbe fra arbeidsplassen.

En hund etter arbeide

Mangelen på arbeidskraft presser bedriftsledelsen til å bli mer imøtekommende mot hårete bedriftsbesøk. Stadig flere tillater ansatte å ta med kjæledyr på jobben for å trives.

Novasoft Information Technology lokker med lukseriøse Mercedeser til ansatte som når bedriftsens mål.

Blant andre lokkemidler er gratis hårstell, massasje, golfmedlemskap og innbakte bordtennispauser, skriver Reuters.

(Origo)