Annonse


Surf på nettet med din gamle mobil

Sim-kortet du putter i telefonen din er mer enn bare et lagringsmedium for adresseboken din. I prinsippet fungerer sim-kortet som en minnebrikke der du kan lagre alle typer informasjon, også applikasjoner.

Nettleser på sim-kortet

Microsoft har utviklet en nettleser som kan lagres på sim-kortet, og ved hjelp av denne kan du knytte deg til Internett. Nettleseren benytter sms-teknologi, hvilket betyr at du kan få inn e-post med det samme den er sendt.

På wap må du ringe opp en operatør og logge deg inn på en e-posttjeneste for å få tilgang til e-postkontoen din.

Annonse


”Explore Mobility”

Den nye tjenesten er en del av Microsofts satsing på mobilt Internett. Selv om Microsoft kaller dette en nettleser er det allikevel svært begrenset hvilke sider den faktisk kan lese.

Utgaven som ble demonstrert under en pressekonferanse i Stockholm i går (mandag 19.juni) var designet for å surfe på en side kalt ”Explore Mobility”. For at tjenesten skal virke må operatøren du er abonnent hos ha installert plattformen fra Microsoft.

Tilleggsmenyer

Nettleseren navigeres på den måten at den gir telefonen en rekke tilleggsfunksjoner i menyen. På samme måte som du tidligere har kunnet lagre telefonnumre på telefonen kan du nå velge å lagre dem på web.

Du kan også bestemme hvilke e-postsendinger du ønsker å bli varslet om, for så å laste dem ned når det passer.

Telenor tidlig ute?

Ifølge Dilip Mistry i Microsoft Mobile Internet vil det ta ennå et par måneder før operatørene får tilbud om å gjøre tjenesten tilgjengelig.

Et prøveprosjekt er igangsatt i Frankrike, og blant selskapene som skal være interessert i teknologien finner vi også Telenor.

Oppdatert ”Outlook”

Ferdig utviklet vil ”Explore Mobility” gi deg de samme tjenestene på mobilt Internett som du i dag har på en pc med programmet Outlook.

Brukergrensesnittet skal være tilnærmet det samme, enten du logger deg på via sms, wap eller web, lover Microsoft.

Sikker betaling

Med smartkortleser på telefonen vil du i tillegg kunne betale for varer og tjenester ved hjelp av kredittkort og pin-kode.

Denne løsningen skal være svært sikker, i motsetning til de løsningene der du bare taster inn kortnummer og utløpsdato.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse