Annonse


Motorola åpnet wap-lab i Sverige

Meningen er at den amerikanske telegiganten skal videreutvikle ideer for tjenester inn wap, bluetooth, gprs, java og 3g (tredje generasjons mobiltelefoner).

– Det er kompetansen og graden av utvikling i Sverige som gjør at vi velger å åpne det første senteret her, sier Yvonne Verse, sjef for samtlige av Motorolas utviklingssenter, skriver den svenske avisen Dagens Industri.

Tilbake til Sverige

Men Motorola skal også utenfor Sverige. I løpet av kort tid vil selskapets andre senter åpnes i London, før turen går tilbake til Sverige og høgskoleområdet i Karlskrona.

Annonse


Utviklingssenteret er et ledd i Motorolas strategi hvor de gjennom å samarbeide med en tredje part håper å utvikle nye produkter og tjenester til konsumenter og operatører rundt om i verden.

Må være lokale

– Det er viktig for et stort selskap som Motorola å ha en lokal forankring. De lokale og nasjonale perspektivene er av stor betydning når man utvikler nye tjenester, sier Verse.

– Hvem vil for eksempel ha det amerikanske værkartet på sin wap-telefon? Man vil jo ha egne kart på sitt eget språk. Derfor er det så viktig å samarbeide med dyktige utviklere på lokalt nivå, fortsetter hun.

Mange ideer

Ulf Gustafsson, sjef for utviklingssenteret i Gamla stan i Stockholm, er i full gang med å analysere de ideene som hver dag strømmer inn.

To av selskapene som Motorola skal samarbeide med i det nye senteret er spillselskapet Picofun og Melody Interactive solutions, som blant annet utvikler et produkt for e-post over wap.

Motorola skal i løpet av kort tid ansette rundt tretti programvare- og forretningsutviklere til senteret, skriver Dagens Industri.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse