Annonse


Microsoft slipper Windows CE 3.0

Det har vært en viss oppmerksomhet rundt de nye PocketPC-ene, som har adoptert Windows CE som operativsystem. Likevel har konkurrenten Palm klart å beholde ledelsen på pda-markedet. Det håper Microsoft nå å rette på, og har lagt inn en rekke forbedringer i den siste utgaven av operativsystemet sitt.

Windows CE 3.0 frister med nye og bedre funksjoner for oppkobling mot Internett og økte muligheter for multimedia.

Mer anvendelig enn Palm

Microsoft hevder at siden CE er et operativsystem som muliggjør multitasking, er det mye mer anvendelig enn Palm OS.

Annonse


Brukere av PocketPC kan for eksempel la en synkronisering gå i bakgrunnen mens man jobber med andre ting, og samtidig hører på mp3.

Bedre for utviklere

Programmerere vil oppleve at mer av Windows CEs kode er blitt åpen, slik at det skal bli lettere å utvikle løsninger som utnytter systemet fullt ut. CE bygger på programmeringsmodellen Win32, og lar seg derfor integrere med andre Windows-plattformer.

Windows CE 3.0 skal bli billigere enn tidligere utgaver, og det vil være gratis å oppgradere utviklingsverktøyet Platform Builder fra versjon 2.12 til 3.0.

Forvirring om PocketPC

Det har i det siste vært noe forvirring rundt forholdet mellom Windows CE og PocketPC. Windows CE er et uavhenig operativsystem, som Microsoft håper vil bli brukt på en rekke forskjellig terminaler, inkludert mobiltelefoner, håndholdte datamaskiner, scannere og andre apparater med begrenset minne.

Microsofts Pocket PC-avdeling er blant de som har bestemt seg for å bruke Windows CE som operativsystem.

Mer informasjon om Windows CE 3.0 finner du på www.microsoft.com/windows/embedded/ce/default_all.htm.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse