Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Engelsk vri for Eiendomsnett

Eiendomsnetts britiske datterselskap Est8 er etablert. Selskapet hevder britiske eiendomsmeklere allerede har vist stor interesse for foretaket.

Est8 er heleid av norske Eiendomsnett, og har 14 ansatte. Blant meklere er Hawes and Co, Quinton Scott, Charles Gordon og Antler Homes. De har inngått samarbeid med Est8.

Bedriftens tjenester ble tilgjengelige for publikum torsdag, og 2200 britiske eiendommer er allerede lagt inn i databasen.

Erobre Storbritannia

Daglig leder Ole Ursin-Smith i Est8 sier målet er å bli et ledende nettverk for de viktigste eiendomsmeklerne på de britiske øyer.

– Mange britiske meklere har fått øynene opp for de presentasjonsmulighetene Internett gir både selger og kjøper. Kompetansen og de tekniske løsningene fra norske Eiendomsnett gir oss et forsprang på konkurrentene, sier Ursin-Smith i en pressemelding.

Han mener Est8’s uavhengige status og kundefokus som andre viktige konkurransefortrinn.

Blant de største innen eiendomsmekling på nett i Storbritannia er Asserta Home og Rightmove.

Flere land følger

Daglig leder i Eiendomsnett Geir Normannseth sier etableringen er et ledd i en større europeisk satsing.

– Vi vurderer å etablere oss i flere europeiske land i tiden fremover. Storbritannia er et svært spennende marked, og vi vurderte derfor dette som et naturlig sted å begynne europasatsingen, sier Normannseth.