Annonse


Nasdaq inn i Japan

Filialen i Osaka er Nasdaqs første steg for å lage et elektronisk aksjemarked for japanske IT-aksjer, og konkurrere med Tokyo-børsens IT-marked, “Mothers”.

Planen er at børsen etterhvert skal knyttes til Nasdaqs amerikanske storebror og andre børser, og danne et internasjonalt døgnåpent aksjemarked.

Den japanske Nasdaq-børsen er et joint venture mellom National Association of Securities Dealers og den japanske storinvestoren Softbank Corp. Ifølge partene er målet å gjøre det enklere for nystartede IT-bedrifter å hente kapital.

– Nå finnes det minst to steder IT-gründerne kan gå. For ett år siden var det ingen, sier en analytiker til Bloomberg News.

Annonse


Tørt marked

Aktørene er likevel skeptiske til om markedet greier å koble sammen nok selgere og kjøpere. Rivalen i Tokyo, som startet for seks måneder siden, sliter fortsatt med lav omsetning.

Likviditeten bremses av regler som krever at enkelte småbedrifter bare kan utstede 1000 aksjer, noe som sender noen aksjekurser til over en million dollar aksjen.

Nasdaq Japan sier de jobber med løsninger for å løse problemet.

Dempet kjøpelyst

Den globale turbulensen i IT-aksjer har bidratt til å dempe kjøpelysten hos investorene.

– Investorene er ikke lenger så begeistret over IT-emisjoner. Mange venter med å se hvordan nykommerne gjør det før de handler aksjer, sier Shinichiro Takaya fra Kankaku Securities til nyhetsbyrået.

Origo

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse