Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Microsoft kjøper spillselskap

Microsoft kjøper spillselskapet Bungie. Datagiganten vil sikre at det finnes titler på spillmaskinen X-Box når den lanseres neste år.

Halo (dataspill)
Microsofts kommende spillmasin X-Box er en høyrisiko-satsing for selskapet. Oppkjøpet av Bungie anses som et forsøk på å sikre at X-Box kan friste med gode nok spill når den lanseres sent neste år, skriver Wall Street Journal.

Et »must»

Verdens spillmarked er enormt. I fjor brukte amerikanerne nesten like mye penger på dataspill som på kino.

– Vi er simpelthen nødt å være involvert i spillmarkedet, sier konsernansvarlig for spillsatsingen, Robert Bach.

Bungie er et respektert selskap som har bestselgende titler som «Myth» og «Marathon» på samvittigheten. I tillegg jobber selskapet med tittelen «Halo», som allerede har skapt store bølger i spillpressen og som spås å bli en braksuksess når det lanseres neste år.

Halo skulle etter planen komme ut både for PC og Apples Macintosh-maskiner neste sommer, men med oppkjøpet av Bungie kan det spøke både for andre versjoner enn X-Box og den opprinnelige tidsrammen.

– Det er definitivt mulig at «Halo» kommer ut på X-Box først, sier Microsofts Ed Fries, visepresident for spillavdelingen. Ifølge Fries ligger det an til at «Halo» først gis ut sammen med X-Box sent neste år.

Origo