Annonse


Se video av Ericssons fremtidsmobil

Dette er telefonen som skal viske ut skillelinjen mellom datamaskinen du har på pulten og mobiltelefonen du bærer i lomma. Tilkoblet utstyr som kamera, håndscanner eller lignende kan du sende og motta fargebilder, delta i videokonferanser og selvfølgelig sende og lese e-post med vedlegg.

Tilkoblingen skjer ved hjelp av bluetooth. Dermed trenger du ingen ledninger eller fri sikt, det holder at dingsene er i nærheten av hverandre.

Ny designepoke

I størrelse er ”Emil” ikke helt ulik R320. Men designet tilhører en annen epoke, og viser at Ericsson kan når de vil. Telefonen er overraskende lett, til tross for at den er utstyrt med en fotsid skjerm. Skjermen viser farger, men bør forbedres en del før telefonen (om vi fortsatt skal kalle den det) skal settes i produksjon.

Annonse


Hvor velutrustet terminalen til slutt vil være er usikkert, men vi venter at den vil ha støtte for wap, html, gsm, gprs, gps, hscsd og umts. Skulle det dukke opp flere morsomme forkortelser utelukker vi ikke at Ericsson finner plass til dem også.

En av de kanskje aller nyttigste funksjonene på telefonen er lokaliseringsmuligheten. Ikke bare blir du tegnet inn på et kart, du kan også få en advarsel dersom du er i ferd med å gå forbi den lokal puben…

Ukjent lansering

Ingen i Ericsson våger seg foreløpig på å spå noe om lanseringstidspunktet. Men at det vil ta en god stund er hevet over enhver tvil. Vi har allerede ventet halvannet år på R380, en telefon utviklet på velprøvd teknologi.

UMTS er tredje generasjon, og fortsatt er det mye som mangler før denne teknologien er ferdig utviklet. Operatørene er heller ikke på plass, men har tatt plass i startgropa og venter bare på å få sette i gang.

Et optimistisk anslag tilsier at vi vil se de første 3G-telefonene i Norge mot slutten av neste år.

Se den her

Her kan du se video av telefonen:

Får du ikke opp videosnutten ovenfor kan du laste ned videosnutten her. Størrelsen er om lag 500 kB. Det er nok fremdeles en stund til vi ser streaming video på mobilen…

www.wapland.no/video/Emil30.avi

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse