Annonse


170 søksmål mot Microsoft

Microsoft blir anklaget for å ha eliminert konkurransen fra teknologisk overlegne og billigere rivaler i et massivt søksmål som advokater la frem torsdag på vegne av millioner av amerikanske forbrukere.

170 separate søksmål mot Microsoft samles dermed i en felles front mot datagiganten.

Erstatning?

Advokatene vil tvinge Microsoft til å betale erstatning for skaden selskapet har påført forbrukerne, i tillegg til tre ganger summen som kan bli idømt under amerikansk antitrust-lov. Advokatene beregner skadene til “milliarder av dollar”, skriver Financial Times.

Såkalte class action-søksmål – der flere fornærmede samler sine ressurser i et felles juridisk fremstøt – har sprunget opp som paddehatter etter at dommer Thomas Penfield Jackson fremla sin midlertidige monopolist-dom over Microsoft i november 1999. Tidligere har selskapets advokater avvist søksmålene som opportunistiske og uten juridisk basis.

Annonse


– Overpriset Windows

Det nye, samlede søksmålet tar ballen enda lenger inn på Microsofts banehalvdel enn tidligere. Advokatene vil nå ha dekket skadene fra overprising og tapt konkurranse for populær programvare innen tekstbehanding, regneark og annen kontor-programvare.

Med dommer Jacksons rettsbeslutninger i hånden, hevder søksmålet at Microsoft overpriset Windows med 40 dollar – omtrent 360 kroner.

Origo

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse