dot.com-penger

Annonse


Mafia i dot.com-svindel

dot.com-pengerDet føderale politiet – FBI – mener det er gamle kjente som står bak, når de nå har gått til angrep mot økonomisk kriminalitet i børsmiljøet. FBI mener fem kjente mafia-familier i New York står bak, melder nyhetsbyrået Reuters.

Rassia

120 personer er arrestert. Av disse blir 57 personer oppgitt til å være børsmeglere, en leder for et aksjefond, en pensjonert politimann, to sjefer i hurtigmatkjeder, resten er ansatte i forskjellige selskaper.

Arrestasjonene skjedde først og fremst i New York, men også i Dallas og i Salt Lake City.

Mafiaen blir beskyldt for å ville infiltrere Wall Street.

Annonse


– Uansett hvilket marked mafiaen vil inn i, enten det er fiskemarkedet eller børsen, så er metodene alltid de samme. Vold og trusler om vold, sier FBIs talsmann Barry W. Mawn til New York Times.

Internett ble flittig brukt til å heise opp aksjekursen på forskjellige selskap, mener FBI, som anslår at svindlene har ført til et tap på 50 millioner dollar, eller vel 428 millioner kroner. En rekke selskap ble lansert som dot.com-selskap, for å lokke investorer som ville bli med på Internett-oppgangen.

Politiaksjonen er den største som amerikansk politi har foretatt i en svindelsak.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse