Annonse


Legger mobilen på ICE

Nylig presenterte Bergensfirmaet ICE Cube prototypen på sin teknologi på et møte i GSM Association, skriver Aftenposten. GSM Association er et organ bestående av 36 mobiloperatører som bestemmer hvilke standarder som skal gjelde på mobilnettet.

Automatisk avskruing

ICE Cubes teknologi gjør det mulig for mobiltelefonen å la se skru av eller endre modus idet brukeren går inn i spesielle områder.

Det vil for eksempel komme en liten melding på skjermen når man går inn i teateret som sier at telefonen er slått over på vibrasjon. Flyselskaper og andre med spesielle behov kan få mobiltelefoner til å bi skrudd helt av, skriver Aftenposten.

Annonse


Kampen om standarden

ICE Cube er bare en av flere norske utviklerer som jobber med teknologi for å muliggjøre mobilfrie eller mobildempende soner.

I november satser firmaet på å kunne demonstrere en telefon med teknologien ferdig innstallert. Det endelige målet for ICE Cube er å få mobiloperatørene til å bli enige om å ta i akkurat deres løsning som den kommende standarden.

Et annet spørsmål er selvfølgelig hvordan slike løsninger faller i smak hos brukerne…

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse