Annonse


Kjør webkonferansen over mobilen

– Dagens løsninger gir enten enveis kommunikasjon, eller toveis forsinket kommunikasjon, sier Pul Berberian, leder for Evoke Comunications.

– Vår visjon er å skape og levere real-time samarbeidende kommunikasjon på tvers av alle typer trådløst utstyr der dette vil være naturlig. Palm-applikasjonen er bare første skritt på veien mot muligheten for å gli smertefritt fra desktop til trådløst utstyr og tilbake igjen, sier han.

Fra Palm til personsøker

Mobile Webconference-applikasjonen markerer Evoke Communications’ inntreden i markedet for trådløs kommunikasjon, og tillater brukere av Palm V og Palm VII å sette opp en Evoke-konferanse. Betatestingen er nå i gang.

Evoke valgte å utvikle et program for Palm først, fordi det allerede fines en hel rekke Palm-brukere og fordi svært mange av disse er ivrige brukere av Internett.

Annonse


Neste skritt på veien er å utvikle tilsvarende programvare for en rekke ulike terminaler, som personsøkere, smarttelefoner og Windows CE-baserte produkter.

Ved hjelp av bare en telefon og en Palm skal brukeren kunne:

 • Knytte seg til en konferanse via Internett, telefon og/eller bærbart utstyr.
 • Velge et telefonnummer fra en eksisterende adressebok og kalle opp nye konferansedeltakere
 • Dempe og hente opp grupper eller enkeltdeltakere i konferansen
 • Få oversikt over den enkelte deltakers tilknytningsstatus
 • Stenge konferansen for uvedkommende
 • Invitere nye deltakere via e-post
 • Umiddelbart kunne starte et opptak- eller sende live webcast fra konferansen.

  Gode prognoser

  Research-byrået IDC anslår at det vil finnes om lag 20 millioner internett-tilpassede mobile enheter i 2000. I 2003 er tallet ventet å ha steget til 536 millioner.

  Ifølge Jupiter Communications vil pda-ene alene utgjøre 20 millioner av disse enhetene. Gartner Group har på sin side anslått at investeringer i effektive trådløse løsninger vil kunne øke produktiviteten med opp til 30 prosent.

  Annonse


 • Annonse


  Annonse


  Annonse