Bill-i-pocket-PC

Annonse


Lysende fremtid for PC’n!

Bill-i-pocket-PCBill Gates kommenterte ikke anken som Microsoft har reist, da han tirsdag innledet en teknologikonferanse på Taiwan. Han la fram sine synspunkter på hvordan morgendagens PC kommer til å bli, og trodde på en fortsatt framtid for den personlige datamaskinen, men at den ville bli både mer flyttbar og kraftigere.

Mobil med stor skjerm

Flere »tekno-guruer» har kommet med spådommer om en »Etter-PC-tiden», da brukere kan knytte seg til Internett, og gjøre arbeidet på mobiltelefoner, PDA’er, eller bokser, som er knyttet til fjernsynet.

Bill Gates mener at fremtidens PC er liten nok til å kunne holdes i hånden, alltid knyttet til Internett, og er utstyrt med mikrofon og kamera, som brukes for å knytte seg videre til andre nettverk, melder nyhetstjenesten Reuters.

Nettet en del av programmet

– PC’en er ikke bare blitt et verktøy for kreativitet, men også et verktøy for kommunikasjon. Alt avansert utstyr som brukes for å knytte oss til Internett vil følge spillereglene for en PC, sa Microsofts grunnlegger. I sin visjon om morgendagens PC, sa Gates at han regnet med tilknytning via bredbånd, slik at nettet ikke bare blir bruk til presentasjoner, men er en del av applikasjonene, som morgendagens PC’er vil kjøre.

Annonse


Gates hevder at det vil bli trådløse nettverk i hjemmene, som kan formidle video til alle hjemmets monitorer, gjøre det mulig å bruke PC’en på alle husets skjermer, og sende musikk til hvilke som helst av husets høytalere

– Utviklingen går vekk fra å bruke tastatur, og maskinene kommer til å bli mer stemmestyrt, og i stand til å kunne gjenkjenne og styres av håndskrift, mener Gates, som lovet at Microsoft skal bruke mer enn tre ganger så mye, som hva det kostet å sette en mann må månen, for å utvikle morgendagens operativsystem.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse