mp3.vignnyrød

Annonse


– Bytte av MP3 lovlig

mp3.vignnyrødIfølge amerikanske platebransje brukes Napster nesten utelukkende til å spre piratkopiert musikk. Derfor hevdes det at tjenesten dermed skader CD-salget.

Bransjeorganisasjonen Recording Industry Association of America vil ha Napster stengt for godt, og en føderal domstol skal behandle søksmålet neste måned.

De fleste observatører tror at Napster vil gå tapende ut av bikkjeslagsmålet.

Men nå forsøker Napster seg med en ny strategi i synet på platebransjens juridiske storkanoner. Bytte av musikkfiler er fullt lovlig, hevder Napsters administrerende direktør – og advokat – Hank Barry.

Annonse


– Rett til å velge

Musikklyttere er “forvirret når det gjelder deres rettigheter” på grunn av alle søksmålene mot Napster, sier han i et intervju. Folk har rett til å bruke de forskjellige digitale teknologiene – noen av dem sågar utviklet av platebransjen, hevder Barry. Dessuten bytter folk musikk på Napster – de selger dem ikke.

Barrys kommentarer markerer en ny PR-strategi for den hardt pressede Napster, skriver Wall Street Journal – men strategien levnes liten strategi av det juridiske miljøet.

Alternativ jus

– Argumentasjonen får meg til å miste pusten, sier jusprofessor og ekspert på underholdningsbransjen Schuyler Moore ved Universitetet i California, Los Angeles.

– Opphavsretten gjelder i en digital verden også, sier han til avisen.

Barry hevder Napster vil fortsette å slåss mot platebransjen, men at han også ser på muligheter til en fredelig løsning. En slik løsning kan være en abonnementsordning, der Napster-brukerne betaler en fast månedlig sum for tjenesten.
Inntektene vil deretter bli delt mellom Napster og platebransjen.

Men ifølge Wall Street Journal er det lite sannsynlig at bransjen vil inngå noen samarbeidsavtale med Napster. Avisens kilder sier at det rett og slett er for mye ondt blod mellom partene.

(Origo)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse